Uvodi se departman za bekvalistiku

Nataša kao večita inspiracija
Beograd, 10. septembar 2011 (BlogoPressija) - Kako je poslednjih meseci doslo do porasta potražnje za novinarima specijalizovanim za pisanje tekstova za rubriku Nataša Bekvalac, a usled nedostatka kadra sa potrebnom žurnalističkom ekspertizom, univerzitet Megatrend iz Beograda odlučio je da od ove školske godine na Fakultetu za kulturu i medije na odseku za novinarstvo uvede departman za bekvalistiku. 


Većina novinskih kuća je pozdravila ovu vest, a vlasnik Blica, kompanija Ringier, je najavila da će stipendirati sve studente koji upišu ovaj smer već od prve godine, a takođe da će insistirati na tome da se što veći broj ispita polaže putem praktičnog rada, kroz objavljivanje tekstova za kojima vlada velika potražnja, a u medijskom prostoru Srbije trenutno nema zadovoljavajućeg odgovora na zahteve čitalačkog tržišta.


Očekuje se takođe da će nakon petogodišnjih studija i sticanja zvanja "master bekvalista" (MB), akademci imati mogućnost da nastave sa usavršavanjem iz ove oblasti upisom na specijalističke ili doktorske studije iz jedne od mnogih oblasti kao što su, na primer, perspektive i vizije razvoja bekvalistike u XXII veku, bekvalistika - nauka ili dogma, i slično.
Enhanced by Zemanta

0 comments:

Your opinion...