Novosađanin dobio tablicu čiji desni slovni deo nije oznaka bilo kog naseljenog mesta jugoistočno od Krškog


(ovaj tekst samo na prvi pogled podseća na tekst o novim tablicama objavljen na portalu njuz.net, suština i poruka je potpuno drugačija)

Peglica je skroz okej
(Foto Blogovac)
Novi Sad, 13. jun 2011 (BlogoPressija) - Novosađanin A.B. nam se javio sa neverovatnom pričom da je prilikom registrovanja automobila dobio novu tablicu sa desnom slovnom oznakom EH, mada je očekivao da tu mora da se nađe nešto kao BČ, ZJ, ŠA ili bar BG.

Iako su mnogi novosadjani na novim tablicama dobili slovne oznake ZG, ST, ZD, ŠB, VŽ, DU i slično, mala je šansa da bi im taj detalj mogao biti pouzdana zamena za Kasko osiguranje u slučaju da na letovanje odu u tako lepu, koja je tako blizu, jer im je srce reklo Jadran.


Takođe, mada i vrapci znaju da je Kosovo Srbija, ipak nas mnoge NS tablice podsećaju na tu činjenicu, pa tako na ne malom broju novoregistrovanih NS automobila možemo videti oznake kao što su KM, PŠ, GN, PĆ, GČ i slično.

Sa druge strane, kako bismo utvrdili znanje domaće geografije, veliki broj NS tablica se završava sa NI, PI, VR, KŠ, KG, a nisu zapostavljena ni osećanja lokal patriotizma, pa tako vozači iz Novog Sada, putem svojih tablica, gaje bratske veze sa okolnim naseljenim mestima kao što su SO, ĐU, ŽA, ZR, KI, VŠ, SU i tako dalje.

Ovakve slovne kombinacije posebno su sa odobravanjem primili vozači koji imaju tendenciju da posle učinjenog saobraćajnog prekršaja velikom brzinom napuste lice mesta, obzirom da će slučajni očevici sa vrlo visokom verovatnoćom, usled brzine, panike, iznenađenja i ostalih faktora koji utiču na stanje pomućene svesti u takvim situacijama, skoro sigurno permutovati slovne oznake, pa će tako policiji prijaviti jedino što su uspeli da zapamte sa tablice, a to je da je biciklistu oborio vozač iz Sombora, jer "siguran sam da je na tablici pisalo SO".
Enhanced by Zemanta

0 comments:

Your opinion...